سلام به همه عزیزانی که مشغول مطالعه این مقاله هستند. در این مقاله می خواهیم درباره طول درمان ارتودنسی و عواملی که در طول درمان مورد نظر اثر دارند صحبت کنیم. لطفا تا انتها با این مقاله همراه باشید. یکی از رایج ترین سوالات مراجعان حوزه ی درمان ارتودنسی، طول درمان آن می باشد. خدمات ارتودنسی به عنوان درمان ناهنجاری ها می باشد که در صورت شروع درمان پیش از شروع شدن سن بلوغ، تمامی ناهنجاری های احتمالی که در نظم دهان و دندان وجود دارد را برطرف خواهد کرد.
برای تمامی بیماران نمی توان یک نسخه واحد پیچید و طول درمان ارتودنسی با توجه به شرایط سنی، شرایط دهان، دندان ها و لثه در هر فرد میتواند در بازه بسیار گسترده از 6 ماه تا چندین سال متغیر باشد، اکثر درمان های ارتودنسی ثابت در مدت زمان 8 تا 18 ماه انجام می شود که این میزان صرف یک میانگین آماری است و عدد دقیقی را نمی توان شامل تمامی بیماران نمود.
راه مشخصی برای تعیین طول درمان ارتودنسی و مدت زمان لازم برای آن وجود ندارد، و بهترین رویکرد برای این که بفهمید چقدر زمان برای ارتودنسی نیاز است این که به متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. عوامل موثری در طول درمان ارتودنسی وجود دارد که ارتودنتیست پس از معاینه و بررسی شرایط بیمار طول درمان را تخمین خواهد زد.
عوامل موثر طول درمان ارتودنسی
عامل اول : مقدار و نوع ناهنجاری
ناهنجاری دندان ها به دو نوع ناهنجاری در تعداد دندان ها و ناهنجاری در شکل دندان ها تقسیم بندی می شود که هرکدام به انواع مختلف دسته بندی می گردند. عمده ترین ناهنجاری در دندان ها، ناهنجاری در شکل ظاهری آن ها نسبت به حالت نرمال می باشد. با توجه به نوع ناهنجاری، طول درمان متفاوت خواهد بود.
از جمله عوامل موثر در طول درمان ارتودنسی، مقدار ناهنجاری دندان ها می باشد. در صورتی که ناهنجاری شدید به صورت مال اکلوژن باشد، مدت زمان لازم جهت درمان کامل بیشتر خواهد بود.
نوع ارتودنسی و درمان مورد استفاده
ارتودنسی به سه نوع ارتودنسی زیر تقسیم بندی می شود:
- ثابت
- متحرک
- نامرئی
انواع مختلف ارتودنسی با جنس های مختلف از جمله سرامیکی، دیمون و... ساخته شده است. ارتودنتیست با توجه به شرایط بیمار از جمله میزان ناهنجاری و سن، طرح درمان و نوع ارتودنسی مورد استفاده را مشخص خواهد کرد. نوع درمان و ارتودنسی مورد استفاده از دیگر عوامل اصلی در تعیین طول درمان ارتودنسی می باشد.
سن بیمار
از جمله فاکتورهای تاثیرگذار و مهم در طول درمان ارتودنسی، سن بیمار می باشد. در هر سنی می توان از درمان ارتودنسی بهره گرفت، به طوری که ازسن 7 سالگی تا بزرگسالی می توان ناهنجاری های دندانی را با استفاده از ارتودنسی درمان کرد.
در سنین کودکی و قبل از بلوغ با توجه به اینکه دهان و فک در حال رشد می باشد، درمان در مدت کوتاهتر انجام خواهد گرفت و پس از سن بلوغ و در سن بزرگسالی با توجه به شکل گیری کامل استخوان های فک و دندان ها، طول درمان ارتودنسی بیشتر خواهد بود.
همکاری و تعهد بیمار
یکی از عوامل مهم در طول درمان ارتودنسی، میزان همکاری بیمار و تعهد او می باشد. در صورت همکاری نکردن بیمار، طول درمان طولانی تر خواهد شد. در صورت تعهد بیمار به طرح درمان انجام گرفته، علاوه بر کاهش طول درمان، نتیجه ی مطلوب تری به دست می آید. پیگیری جلسات ارتودنسی، استفاده از بریس ها طبق دستورالعمل پزشک، رعایت بهداشت دندان ها و مراقبت از ارتودنسی از جمله تعهدات بیمار در درمان ارتودنسی می باشد.
شرایط بیولوژکی بیمار
از دیگر عوامل موثر در طول درمان ارتودنسی، شرایط بیولوژیکی بیمار می باشد. شرایط بیولوژیکی افراد مختلف با یکدیگر متفاوت است که با توجه به شرایط بدنی هر فرد طول درمان ارتودنسی نیز متفاوت خواهد بود.
پیگیری درمانی ارتودنسی و حفظ نتیجه ی آن
پس از اصلاح دندان ها، با توجه به ماهیت دندان و فک، دندان ها تمایل به برگشت به حالت قبلی خود را دارند. جهت اتمام طول درمان ارتودنسی می توان جهت حفظ نتیجه ی مطلوب از ریتینر یا نگهدارده استفاده کرد. معمولا تا ۶ ماه پس از ارتودنسی بیمار از نگهدارنده استفاده می کند. استفاده از نگهدارنده سبب ثبات درمان قطعی و مانع از مشکلات احتمالی و افزایش طول درمان ارتودنسی خواهد شد.
با همکاری بیمار و طرح درمان مناسب می توان در کوتاهترین زمان به مطلوب ترین نتیجه دست یافت. از این که وقت شریف خود را صرف مطالعه این مقاله نمودید از شما سپاسگزاریم . اگر سوالی در حین خواندن این مقاله برای شما پیش آمد و یا به صورت کلی ابهامی درباره مسائل مختلف ارتودنسی دارید می توانید با کلینیک فوق تخصصی ارتودنسی سپید تماس حاصل فرمایید تا متخصصین ما پس از بررسی شرایط و سوال شما ، شما را به بهترین نحو راهنمایی کنند و پاسخگوی سوالات و ابهامات شما باشند. منتظر صدای گرم شما هستیم.